EET SPORTIEF

Buitenactiviteiten, die social distancing handgaven, zijn ideaal

2020-05-04

Bewegen om gezond te blijven.

Lights

Op de nationale veiligheidsraad van 24 april 2020 werd een aantal maatregelen versoepeld. Zo kondigde premier Sophie Wilmès aan dat buitenactiviteiten, waar de social distancing kan gehandhaafd worden, mogen hervat worden op 4 mei. 

Vanaf 4 mei zullen buitensporten zonder contact - denk bijvoorbeeld aan atletiek, zeilen, golf, tennis, vissen of kajakken - weer mogelijk zijn. Doch het zijn alleen mensen met een kajak in hun bezit die vanaf maandag hun sport opnieuw kunnen beoefenen.

In de balsporten zal er bijvoorbeeld ook geoefend mogen worden op balgevoel en techniek. Competitie blijft echter verboden.

Wat de buitensport betreft: de nodige voorzorgsmaatregelen in verband met afstand en hygiëne moeten natuurlijk wel gerespecteerd blijven. Sporten mag met maximaal twee mensen die niet onder jouw dak wonen. Dat groepje moet ook altijd hetzelfde blijven. Daarnaast moet het sportmateriaal vóór en na het sporten ontsmet worden.

Voorlopig blijven de kleedkamers, douches en kantines gesloten. Toiletten zullen wel open mogen gaan omdat je je handen het best ter plekke wast aan de wastafels. Als ze opengaan, is het uiteraard noodzakelijk dat de uitbaters ervan de hygiëne kunnen garanderen. Verhuur of verkoop van sportmateriaal wordt niet toegestaan.