EET SPORTIEF
Gezonde
Sportkantine

Eet Sportief is een begeleidingstraject voor sportclubs die een gezonder voedingsaanbod willen serveren waar sporters en club beter van worden en hun kan ondersteunen bij het uitwerken van een Gezond sporten beleid.

Eet Sportief
Gezonde Sportkantine
Meer effect met slimme sportvoeding

Gezond eten; het is helemaal in en zorgt er ook voor dat je goed presteert tijdens het sporten ... maar is niet zo evident als het lijkt.

DE OMGEVING AANPASSEN is wat werkt om gezonder te eten. Zeg nu zelf iets dat lekker en gezond is, er aantrekkelijk uitziet en binnen handbereik ligt dat koop je toch als je honger hebt na het sporten.

Start vandaag nog met het aanbieden van een gezonder aanbod in de kantine/bar/cafetaria van jullie sportclub zodat mensen geen 'foute keuzes' meer kunnen maken, goed presteren tijdens het sporten en tevreden zijn over het lekkere aanbod in hun sportkantine.

Eet Sportief coacht jullie om dat in de praktijk te realiseren (ook in coronatijden).

Ons begeleidingstraject voor sportclubs die een gezonder voedingsaanbod willen serveren waar sporters en club beter van worden is een onderdeel van de toolbox van Gezond Sporten Vlaanderen dat sportclubs ondersteunt bij het uitwerken van een Gezond sporten beleid.

Via dit project willen wij de vrijwilligers in de sportclub - die zorgen voor het aanbod in de cafetaria/ kantine/bar - en het bestuur ondersteunen door hen kennis bij te brengen over gezonde voeding bij een sportieve levensstijl, voedselveiligheid en hen begeleiden om een lekker en gezonder aanbod te introduceren op maat van hun sportclub. Hierbij vertrekken we steeds van een bevraging omdat mensen meer geneigd zijn het aanbod te kopen wat ze zelf willen.


Onze meest recente acties

Maak je sportkantine gezinsvriendelijk

Doe mee aan de Week van het gezin

Week van het gezin

Jouw sportclub doet ook mee?

Onderhandelen

Hoe doe je dat?

Onze nieuwsbrief