EET SPORTIEF

Home > Bibliotheek > Soep van de maand

Soep van de maand

Ria Vanderstraeten
Sports Nutrition Consultancy

Een kom verse soep na de training dat smaakt!

Lights

mmmmmmmm heerlijk !

Pompoensoep

Ingrediënten: 1.5 kg geschilde pompoen (in stukjes gesneden), 1 kg gepelde ajuin (in stukjes gesneden), 500 g gereinigde en gewassen selder (in stukjes gesneden), 50 ml olijfolie, 5 l water, 2 blaadjes gewassen salie (in lintjes gesneden), peper, zout.

Werkwijze

  1. ​Fruit al roerend de ajuin in de olijfolie in een grote soepketel.
  2. Voeg selder en pompoen toe en laat even mee fruiten.
  3. Voeg het water toe samen met de salie, peper en zout en laat gaar koken.
  4. Mix met een staafmixer tot een gladde soep.
  5. Breng verder op smaak met peper en zout en serveer heet (goed voor 25 porties).

 

Voedingswaarde: 1 kom levert 47 kcal, 1,4 g eiwit, 6 g koolhydraten, 2 g vet - Heerlijk op een frisse dag of als je honger hebt.

 

Allergenen : selder