EET SPORTIEF

Gezond Sporten Vlaanderen

https://www.gezondsportenvlaanderen.be
Lights

De vzw Gezond Sporten Vlaanderen is sinds 2018 de nieuwe naam van de Vlaamse Vereniging voor Sportgeneeskunde (VVS), die op haar beurt de versmelting is van de Vlaamse Vereniging Specialisten Sportgeneeskunde en de Vlaamse Vereniging voor Sportgeneeskunde en Sportwetenschappen.

Gezond Sporten Vlaanderen is een multidisciplinaire vereniging die zoveel mogelijk (para)medische professionals uit de sportgeneeskunde in de brede zin van het woord wil samenbrengen om gezond sporten in Vlaanderen wetenschappelijk verantwoord te promoten. Wij staan zowel open voor verenigingen als voor sportmedische professionals die zich op individuele basis willen engageren binnen Gezond Sporten Vlaanderen. Sportartsen, sportkinesitherapeuten (sportfysiotherapeuten), sportdiëtisten, tandartsen, cardiologen, apothekers, orthopedisten, fysisch geneeskundigen en radiologen zijn al op een of andere manier vertegenwoordigd binnen Gezond Sporten Vlaanderen.

We reiken intussen de hand naar spoedartsen, neurologen, sportpsychologen, sportethici, sportverzorgers, inspanningsfysiologen en andere vakmensen die zich beroepshalve inzetten voor gezond sporten.

Dit sportkantineproject is een onderdeel van de toolbox van Gezond Sporten Vlaanderen dat sportclubs ondersteunt bij het uitwerken van een Gezond sporten beleid. Het initiële doel is het stimuleren van een gezond voedingsaanbod in de sportclub dat past bij een sportieve levensstijl zodat wie dat wenst een gezonde keuze kan maken.