EET SPORTIEF

Energy cake 

Ingrediënten (voor 12 plakjes): 250 g amandelmeel, 70 g notenmix, 100 g rozijnen, 250 g knolselder (geschild en in blokjes gesneden), 3 eieren

 

Werkwijze

  1. ​Meng 250 g amandelmeel met 70 g notenmix, 100 g rozijnen en 250 g in blokjes gesneden knolselder.
  2. Voeg daarbij 3 eiwitten en 1 eidooier.
  3. Breng het homogene mengsel in een rechthoekige broodvorm en bak gedurende 40 minuten in een voorverwarmde, hete lucht oven bij 150°C.
  4. Controleer met een tandenstoker of de cake is uitgebakken. Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
  5. Snij de afgekoelde cake in plakken van rechthoekjes.
  6. Bewaren in de koelkast in een afgesloten doos of verpakt in vershoudfolie diepvriezen.

Heerlijk als na een training of wedstrijd of als 4-uurtje.

 

Voedingswaarde: 1 plak energycake levert 131 kcal - 4,2 g eiwit - 25,3 g koolhydraten - 1,4 g vet

 

Allergenen : noten, selder, kippenei