Energy cake
Ingrediënten (voor 12 plakjes): 250 g amandelmeel, 70 g notenmix, 100 g rozijnen, 250 g knolselder (geschild en in blokjes gesneden), 3 eieren
Werkwijze
- Meng 250 g amandelmeel met 70 g notenmix, 100 g rozijnen en 250 g in blokjes gesneden knolselder.
- Voeg daarbij 3 eiwitten en 1 eidooier.
- Breng het homogene mengsel in een rechthoekige broodvorm en bak gedurende 40 minuten in een voorverwarmde, hete lucht oven bij 150°C.
- Controleer met een tandenstoker of de cake is uitgebakken. Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
- Snij de afgekoelde cake in plakken van rechthoekjes.
- Bewaren in de koelkast in een afgesloten doos of verpakt in vershoudfolie diepvriezen.
Heerlijk als na een training of wedstrijd of als 4-uurtje.
Voedingswaarde: 1 plak energycake levert 131 kcal - 4,2 g eiwit - 25,3 g koolhydraten - 1,4 g vet
Allergenen : noten, selder, kippenei