2019-10-21
Kijk mama ik eet groenten...
Wortelcupcakes
Ingrediënten: 8 eieren, 600 g bruine suiker, 500 g zelfrijzende bloem, 800 g geraspte wortels, 1 flesje vanille-essence, 4 soeplepel olijfolie, 5 cm geraspte gember, 2 soeplepels bakpoeder, 2 sinaasappels, 400 g bloemsuiker, 16 papieren cupcakevormpjes
Werkwijze
- Klop de eieren stijf met een keukenrobot.
- Spatel de vanille-essence, de gezeefde bloem, het bakpoeder en de suiker onder het ei.
- Meng voorzichtig met de geraspte wortelen en gember.
- Verdeel over 16 cupcakevormpjes tot de vormpjes 2/3 vol zijn.
- Bak gedurende 30 minuten bij 165°C (controleer met een prikker of het deeg uitgebakken is = mag niet meer aan de prikker kleven).
- Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
- Bereid een sinaasappelglazuur door de bloemsuiker met het sap van de sinaasappels te roeren tot een dikke brij.
- Bestrijk de cupcakes met het sinaasappelglazuur. Strooi er eventueel een klein beetje fijngeraspte sinaasappelschil of gemberwortel bovenop.
- Laat stollen en serveer.
Heerlijk als tussendoortje of tractatie in de aanloop naar Halloween.
Voedingswaarde: 1 cupcake levert 467 kcal, 6,9 g eiwit, 86.7 g koolhydraten, 10.3 g vet
Allergenen : kippenei, gluten