EET SPORTIEF
2019-10-21

Kijk mama ik eet groenten...

Wortelcupcakes 

Ingrediënten: 8 eieren, 600 g bruine suiker, 500 g zelfrijzende bloem, 800 g geraspte wortels, 1 flesje vanille-essence, 4 soeplepel olijfolie, 5 cm geraspte gember, 2 soeplepels bakpoeder, 2 sinaasappels, 400 g bloemsuiker, 16 papieren cupcakevormpjes

Werkwijze

  1. ‚ÄčKlop de eieren stijf met een keukenrobot.
  2. Spatel de vanille-essence, de gezeefde bloem, het bakpoeder en de suiker onder het ei.
  3. Meng voorzichtig met de geraspte wortelen en gember.
  4. Verdeel over 16 cupcakevormpjes tot de vormpjes 2/3 vol zijn.
  5. Bak gedurende 30 minuten bij 165°C (controleer met een prikker of het deeg uitgebakken is = mag niet meer aan de prikker kleven).
  6. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  7. Bereid een sinaasappelglazuur door de bloemsuiker met het sap van de sinaasappels te roeren tot een dikke brij.
  8. Bestrijk de cupcakes met het sinaasappelglazuur. Strooi er eventueel een klein beetje fijngeraspte sinaasappelschil of gemberwortel bovenop.
  9. Laat stollen en serveer.

Heerlijk als tussendoortje of tractatie in de aanloop naar Halloween.

 

Voedingswaarde: 1 cupcake levert 467 kcal, 6,9 g eiwit, 86.7 g koolhydraten, 10.3 g vet 

 

Allergenen : kippenei, gluten